Yhteisöelämä Tapolassa
Kyläyhteisömme tarjoaa asukkailleen kokonaisuuden, joka käsittää kodin, työn sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan toiminnan. Yhteisöelämän periaatteena on kulkea erityistä huolenpitoa tarvitsevien kehitysvammaisten ihmisten rinnalla. Toimintamme taustalla vaikuttavat Rudolf Steinerin antroposofia seä tohtori Karl Königin kokemukset ja näkemykset sosiaaliterapiasta.
Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan toimintakyky ja omatoimisuus vähintään nykyisellään, kehittää arjessa selviämistä sekä tarjota mahdollisuus terveeseen, aikaamme ja yhteiskuntaamme sopivaan elämäntapaan.
Kulttuuri ja vapaa-aika
Monipuolinen kulttuurielämä kantaa niin yksittäistä ihmistä kuin koko yhteisöä. Työn ja kodin ohella kulttuurielämä on kylän asukkaita yhdistävä ja yhteisöä rakentava asia. Juhla-aikoihin liittyvät näytelmät samoin kuin yhteiset hartaushetket sekä yhteislaulutilaisuudet ovat tapahtumia, jotka antavat merkitystä, iloa ja mielihyvää. Lisäksi voi olla eurytmiaa, musiikkia, tanssia, maalaamista yms. kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan.
Yhteisten tapahtumien lisääksi omat vapaa-ajan harrastukset yhteisössä tai lähiseudulla ovat mahdollisia. Ympärivuotinen toimintamme kattaa myös monipuoliset retket sekä loma- ja juhla-aikojen vieton. Omaiset, ystävät ja vieraat ovat tervetulleita vierailulle, osallistumaan yhteisiin tapahtumiin ja tutustumaan esimerkiksi myyjäisten ja avoimien ovien päivien kautta koko yhteisöön.